Гумите WinterContact TS 870 P на Continental получиха отлична оценка в теста на зимни гуми, организиран от auto motor sport
11.10.2022
  • WinterContact TS 870 P постигнаха отличен резултат спрямо осем конкурента
  • От редакторския екип: добре балансирани на мокри пътища. Къс спирачен път, неутрални, прецизни и с голямо сцепление на сухи настилки
  • Каучуковата смес Cool Chili намалява съпротивлението при търкаляне, разхода на гориво и емисиите на CO2

 

Хановер, 9 септември, 2022 г. Списание auto motor und sport даде оценка „много добри“ на гумите WinterContact TS 870 P на Continental в последния си тест (брой 20/2022 г.). Експертите тестваха осем зимни гуми с размер 245/45 R19 102 V/W, подходящи за най-различни големи седани, купета или джипове. Тестовите автомобили бяха Audi A6 Quattro и Audi A7 Quattro. Редакторският екип разгледа профилите на зимни гуми от европейски, азиатски и американски марки и ги тества в общо 13 категории – включително управление, съпротивление при търкаляне и спиране. В теста по критерий „Околна среда“ WinterContact TS 870 P получи 9,4 от общо десет точки, а по критерий „Съпротивление при търкаляне“ гумите на Continental постигнаха най-добрият резултат от всички осем тествани зимни гуми. „Много лесно за контролиране управление върху сняг със значителни резерви“ написаха експертите по тестване от auto motor und sport.

Гуми WinterContact TS 870 P за пътнически автомобили и джипове от среден клас нагоре

WinterContact TS 870 P постепенно заменят успешните TS 850 P в гамата на Continental. При WinterContact TS 870 P производителят използва усъвършенствана каучукова смес Cool Chili и Hydro Grooves. За да се увеличи безопасността за водачите, които монтират по-широки гуми, разработчиците са избрали да се отклонят от обичайния V-образен протектор. Вместо това Continental е избрал по-стабилен дизайн и четири големи периферни жлеба между редовете от блокове на протектора от WinterContact TS 870 P. Тази иновативна конструкция на протектора, която също така се различава значително от на предшественика им, притежава ясно изразени предимства, особено при мокри условия, тъй като водата се оттича от контактната повърхност особено бързо, което подобрява управлението, допринася за по-къс спирачен път и предоставя особено надеждна защита срещу крайно нежелания аквапланинг.

В сравнение с доказалия се предшественик, разработчиците са подобрили спирането на мокра настилка с четири процента, а възможностите срещу аквапланинг с осем процента – без да правят компромис с ефективността в други области. Спирането на лед (подобрено с 5 процента), управлението на суха настилка (подобрено с 6 процента) и управлението на сняг (подобрено с 6 процента) също заслужават да бъдат споменати. От екологична гледна точка, новите зимни гуми на Continental са също толкова убедителни. Съпротивлението им при търкаляне е подобрено с два процента, а експлоатационният живот на гумата дори с 16 процента.

Продуктовата гама първоначално включва 52 размера за джанти с диаметър 16 до 21 инча, с напречни профили между 35 и 65 и широчини от 205 до 255 милиметра – много от тях с борд за защита на джантата и/или XL маркировка, показваща по-голяма товароносимост. Одобрените скорости достигат до 270 км/ч. Това прави WinterContact TS 870 P идеалното решение при подмяна на гумите на седани, джипове и спортни автомобили. Благодарение на своя дизайн, стабилната конструкция също така осигурява на гумите високи показатели при по-тежки автомобили с електрическо задвижване.

Continental разработва първи по рода си технологии и услуги за устойчива и свързана мобилност на хора и техните стоки. Основаният през 1871 г. технологичен концерн предлага безопасни, ефективни, интелигентни и достъпни решения за превозни средства, машини, трафик и транспорт. През 2021 г. Continental постигна продажби на стойност 33, 8 милиарда евро и понастоящем има повече от 190 000 служители в 58 държави и пазари. На 8 октомври 2021 г. компанията отбелязва нейната 150-та годишнина.

Подразделението за гуми на групата има 24 обекта за производство и развойна дейност в цял свят. Continental е един от водещите производители на гуми с над 57 000 служители и осъществени продажби на стойност 11, 8 милиарда евро през 2021 г. в това подразделение на групата. Continental се нарежда сред технологичните лидери в производството на гуми и предлага широка гама продукти както за пътнически автомобили, лекотоварни и специализирани превозни средства, така и за велосипеди и мотоциклети. Чрез непрекъснатите инвестиции в научноизследователска и развойна дейност Continental има голям принос за безопасната, рентабилна и екологично ефективна мобилност. Портфолиото на бизнес подразделението за гуми включва услуги за търговци на гуми и за автомобилни паркове, както и цифрови системи за управление за гуми.


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции