Continental представя новата SportContact 7
17.09.2021

Continental представя новата SportContact 7

  • Новата SportContact 7 ще се предлага в търговската мрежа от есента
  • Богат асортимент за много спортни автомобили още от самото начало
  • Нови технологии за гуми за безопасно удоволствие от шофирането и значително по-голям пробег

Хановер, 8 септември 2021 г. Със SportContact 7 сега Continental разполага с нова високоефективна гума за спортни автомобили. От тази есен ще бъдат на разположение общо 42 артикула с размери между 19 и 23 цола, а обхватът на доставките ще бъде допълнително разширен през следващата година. С новото поколение SportContact хановерците правят много безопасно, ориентирано към управлението предложение с голям пробег за шофьори, които искат да бъдат спортни на пътя. Ефективността на пистата се увеличава с 10 процента в сравнение с предишния модел, спирачният път на мокра настилка се намалява с 8 процента, при спиране на суха настилка новата SportContact е с 6 процента по-добра и пробегът се увеличава със 17 процента. Шофирането на мокра и суха настилка, както и сцеплението също извличат ползи от новата разработка (тест на размера на гумите 245/30 R 20). По време на разработката Continental отдава голямо значение на най-високото ниво на съвършенство във всички критерии за ефективност, за да съчетае максимално удоволствието от шофирането с най-високото ниво на безопасност и устойчивост в областта на гумите UUHP (сегмент с високоефективни гуми).

За новата SportContact 7 разработчиците на гуми бръкнаха дълбоко в торбата си с трикове: адаптивният дизайн на протектора й се приспособява към сухи и мокри пътища, със специфичния за размера дизайн на протектора тя предлага максимално удоволствие от шофирането на всяко превозно средство, а сместа BlackChili на протектора в своя състав е прецизно съобразена с адхезията на асиметричния профил.

SportContact 7 е разработена за автомобили със спортни характеристики до супер спортни автомобили. Гамата от превозни средства е широка: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio е точно толкова част от нея, колкото и серията RS от Audi и спортното BMW от M GmbH. Тя включва и компактни модели като Ford Focus III RS или Mini Cooper S Clubman. Подходящи размери се предлагат и за Porsche 4 S GT, различни превозни средства от AMG, Lamborghini и McLaren. А също и за тунинговани автомобили като например Brabus S 65 Rocket 900 Coupé се предвиждат подходящи размери на SportContact 7.


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции