Bridgestone обяви появата на Potenza Sport
17.02.2021

Bridgestone, световен лидер в модерните решения за мобилност, обяви пускането на новия си флагман, гумата със заявка за свръх висока производителност: Bridgestone Potenza Sport. Тя съчетава огромният опит на Bridgestone за високоефективни гуми, с обширно проучване на пазара и нагласите на потребителите, за да могат шофьорите едновременно да държат автомобила си под контрол и да използват максимално възможностите му.

Bridgestone притежава голям опит и традиции в областта на гумите за свръх високи натоварвания, благодарение на наследството си от състезания във Формула 1 и дългосрочни партньорства с производители на супер спортни автомобили. Въз основа на този опит, Bridgestone разработи нов, авангарден високоефективен продукт: Bridgestone Potenza Sport. Това следващо поколение гуми представляват нов стандарт, осигуряващи най-доброто в класа си представяне на сухо, както и впечатляващи резултати на мокър асфалт.

Тествани от TÜV SÜD, един от най-уважаваните независими институти за автомобилни изпитания в Европа, Potenza Sport постигат най-доброто представяне както при спиране на сухо (най-краткото спирачно разстояние на суха повърхност), така и за стабилност при рязка промяна на посоката, спрямо конкуренти в премиум сегмента. Гумите имат най-висок клас на сцепление на мокро в съответствие с единните етикети в ЕС - "А". Тези летни гуми за автомобили и SUV се предлагат в почти всички размери.

Отличните възможности на гумата както на сухо, така и на мокро, се допълват и с удълженият пробег спрямо предшественика Potenza S001.

С Potenza Sport Bridgestone иска да създаде гума, която да отговаря на очакванията на шофьорите на автомобили, изискващи гуми за по-високо натоварване, като същевременно се справи с ежедневните предизвикателства. Ето защо беше предприето цялостно проучване на пазара, преди да започне разработването на Potenza Sport. Bridgestone интервюира над 3800 крайни потребители в цяла Европа. Техният принос даде на Bridgestone основите за проектиране на гума с изключително висока производителност, която отговаря на нуждите на водача и очакванията за контрол и увереност.

За да постигне най-модерните характеристики на Potenza Sport, Bridgestone прилага различни иновативни технологии в шарката на протектора, разположението и конструкцията. Дизайнът на протектора на гумата използва няколко нови авангардни технологии, включително иновативни 3D ламели за увеличаване на устойчивостта на срязване. Каучуковата смес е с подобрени характеристики срещу абразивните процеси, които карат гумата да "старее". Bridgestone използва нова армировка на "короната" (контактната повърхност към пътя и първите няколко милиметра от борда на гумата), за да увеличи максимално стабилността при висока скорост.

Тук е мястото да споменем и създадената от Bridgestone технология за проектиране на гуми като цяло, а именно - виртуална среда за разработка и проучване на степента на износване на базата на цифрови модели. Този софтуер позволява развойна дейност, тестване на варианти, анализ на поведението, както и стадиите на експлоатационна ефективност, без да се произвеждат гуми физически. Системата пести разходи, време и е екологично ефективна.

Изброените факти предопределят избора на гумата на някои от най-престижните марки автомобили в света.

Разработените по поръчка гуми Potenza Sport вече са избрани за оригинално оборудване от някои от най-престижните автомобилни марки в света, включително Maserati за своя суперавтомобил MC20, Lamborghini за Huracán STO, BMW за серия 8 и много други, чиито премиери предстоят.

Разработена и произведена в Европа, Potenza Sport ще се предлага в целия ЕС от януари 2021 г. Гумата ще се предлага в 96 размера от 17 до 22 цола, за да покрие широка гама от леки автомобили и джипове на пазара, вариращи от премиум седани и джипове до луксозни и престижни автомобили.


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции