Nokian Tyres One е нова всесезнонна гума, чиито живот е почти 130 хил.км.
22.01.2021

Две важни уточнения още в началото – първото, Nokian Tyres One е разработена и предвидена само за САЩ, и второ, твърдението е на финландците, които казват, че гумата може да издържи до 80 000 мили. Което означава 128 750 км, в случай, че 1000-2000 са от такова значение.

„Създадохме Nokian Tyres One за да могат шофьорите да бъдат спокойни, дори когато попаднат в дупка или когато настилката загрубее,“ казва Стийв Бураса, продуктов директор на Nokian Tyres за САЩ.

Причината за здравината на конструкцията е арамида, супер здравите влакна, който се използват и при изработката на бронежилетки против огнестрелни оръжия. Познати са и с търговското наименование Kevlar и наистина са добро решение за армиране на гума.

Но т.н. Aramid Sidewalls се поставят и на европейски гуми, което не обяснява космическия пробег обещаван от финландците. Nokian Tyres обясняват, че ключови за издръжливостта на One са също самата каучукова смес, както и шарката на гумата.

Какво мислите по въпроса? Бихте ли карали комплект гуми над 100 хил. км, ако се предлагаха и у нас? Колко най-много сте търкаляли вашите?

https://youtu.be/K_cjxF4Pfpg


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции