Continental с високи отличия от водещи организации
12.03.2020

В тестовете, проведени по- рано, през февруари, автомобилните клубове на Германия, Австрия и Швейцария– ADAC, ÖAMTC и TCS, наредиха летните автомобилни гуми на Continental, с размери 225/40 R18 и 235/55 R17,сред най- добрите. Сред шестнадесетте тествани, 18- инчови гуми за леки автомобили, моделът PremiumContact 6 на Continental представи отлични качества, които му отредиха първата позиция. Сред 17- инчовите модели за SUV автомобили, микробуси и по- големи лимузини, EcoContact бе оценен от ADAC като „задоволителен“ и „препоръчителен“ от ÖAMTC и TCS. Автомобилните асоциации са използвали като тестова платформа VW Golf GTI за гумите с по- голям цолаж, а Ford Kuga-за тези от SUV сегмента.

В техните оценки по отношение на PremiumContact 6, клубовете подчертават доброто представяне на мокри пътни настилки, като моделът получава максимален брой точки в частност за спиране и оптимално управление на мокра настилка. Междувременно, от 12 гуми, от различни производители, моделът EcoContact 6 е отличен с „най- добри показатели за разход на гориво и износване“ и оценен като „добър на сухи пътища“.

18- инчовите гуми от тестовете са подходящи за автомобили от компактен клас, като VW Golf, до стандартни леки автомобили като BMW 3 Series или Mercedes C- Class; 17- цоловите- за SUV: Ford Kuga или VW T6 Transporter и лимузини като Mercedes S-Class или Audi A7.

Немското издание Autobild също нареди Continental (PremiumContact 6) на първо място в класацията си на независимите тестове и сравнения, които проведе в началото на месец март тази година. Тестовете включват спирачен път на мокра и суха пътна настилка; аквапланинг тест; управление на мокри и сухи склонове, както и измерване на генерирането на шум. Като цяло от Autobild присъдиха „много добър“ на лятната гума, като това не е всичко- гумата на Continental бе единственият продукт, който се появи със заглавията „Best in Test” и „Eco Champion”.


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции