Операциите на Point S China вече са факт.
17.12.2019

На 25 октомври 2019 година, на официална церемония в Шанхай, бележеща началото на бизнес операциите на Point S в Китай, беше представен планът за развитие на Point S China с местния партньор Suremoov.

Основана във Франция през 1971 година, Point S е най- голямата в света мрежа от сервизи и сервизни центрове за гуми, която осъществява дейност в 37 различни държави, с обща численост на търговските обекти възлизаща 4 350. Suremoov е основана през 2004 година в Китай, като е специализирана в извършването на богат набор от автомобилни услуги и ремонтна дейност по автомобилни купета.

Благодарение на постигнатото партньорство с китайската група Suremoov, разполагаща с 950 обекта, които ще бъдат присъединени към международната мрежа на Point S, двете групи с гордост обявиха създаването на съвместна компания, Point S China, която е посветена на брандовото развитие на Point S на китайския пазар.

Обединението на двете компании е продиктувано от споделена визия и амбиции по отношение на местния пазар, като двете страни се допълват взаимно с експертност:

Това, което прави Suremoov специален са перфектните познания и демонстриран фирмен потенциал на китайския пазар, както и начина, по който бранда е организирал функционирането на една много успешна франчайз мрежа в Китай.

Point S, от своя страна, макар и непопулярен към момента в Китай, предлага една утвърдена брандова платформа, с близо 50- годишна история и бизнес концепция за търговия, доказала се като ефективна на 4 континента, включително и в Югоизточна Азия. Point S ще допринесе на китайския си партньор със съществуващата си глобална мрежа, както и с трупания половин век, на световно ниво, професионализъм в областта на гумите.

Point S China планира да направи първата си експанзивна крачка с откриването на 1000 нови франчайзирани центрове Point S в рамките на 5 години и вече работи по изграждането на 2 пилотни центъра, които ще заработят до края на тази година.

Международният изпълнителен директор на Point S, Фабиен Буке, сподели: „Основаването на Point S China е плод на постоянни дискусии, които ни позволиха да изградим силни лични и бизнес отношения с нашия китайски партньор. Ние предприехме много задълбочени проучвания и изследвания на китайския пазар през последните 2 години, за да сме сигурни, че разбираме напълно пазарната специфика и разработихме реалистичен план за развитие. Китайският автомобилен пазар е наистина най- големият в света, но и най- сложният, от моя гледна точка. Това се дължи основно на високата му динамичност, в допълнение на напредналата му дигитализация към крайния потребител и екологичните предизвикателства, породени от растежа на автомобилния парк. Понастоящем това вреди на продажбите на нови превозни средства, но все пак помага за растежа на пазара на употребявани автомобили, с последващ потенциал за растеж на вторичния пазар, за следгаранционно обслужване. Нашето съвместно начинание със Suremoov е мотивирано от конвергентни цели между нашите две групи, а също и от обща стратегическа визия.“


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции