Nokian Rockproof – нова супер здрава гума за взискателни професионалисти
10.10.2016

Nokian Rockproof е в стихията си на пресечен терен, в каменоделни кариери, гористи местности, минодобивни райони и сечища. Тази супер издръжлива нова гума е неуморен работен кон, който може да се справи с неочаквани предизвикателства по време на работа извън пътя.

 

Новата устойчива на нарязване каучукова смес Nokian Rockproof Hybrid, използвана за направата на блоковете на гумата, в комбинация с агресивната им шарка осигуряват на гумата супер издръжливост дори и при най-тежките оф-роуд условия. Новата гума е създадена за леки камиони, SUV и оф-роуд употреба. Тя е разработена в сътрудничество с Nokian Heavy Tyres и тествана от професионалисти в мини и каменоделни кариери в Европа и Северна Америка.

Оптимизираните стабилизатори на протекторните блокове осигуряват по-прецизно управление и стабилност.

Специални издатини върху основата на каналите на гумата предотвратяват заклещването на остри и назъбени камъни между протекторните блокове и опасността от пробиване на гумата. Тази технология увеличава експлоатационния живот и дава допълнителна защита срещу повреди в конструкцията на гумата при движение по неравен терен.

Разработената от Nokian Tyres технология Aramid sidewall  предлага нов вид протекция при тежка употреба и взискателни условия. Структурата на страниците съдържа супер здрави арамидни влакна, които подсилват страничната част на гумата, правейки я по-устойчива на удари и нарязване от предмети, които иначе лесно биха я увредили.

 

Скоростният индекс на новата гума е Q (160 км/ч) и в Европа тя ще се предлага в 8 размера в диапазона LT225/75R16 до LT315/70R17, които ще са на разположение на потребителите в началото на 2017 г.

                                                                                         


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции