Гумите от групата на Bridgestone, на водещи места в последните зимни тестове на ADAC
01.10.2014

В най-новите зимни тестове за 2014г., в теста на ADAC гумите на Bridgestone group - Firestone Winterhawk 3 и Bridgestone Blizzak - LM 001  имат три звезди и са на челните места .Те се открояват с много добро поведение и баланс на мокра настилка.

 

Зимни гуми 175/65 R 14 T

След тестовете през последните години с размери 165 R и 185 R, ADAC отново проведоха тест с точен размер .Гумите в този размер пасват както на по-стари модели автомобили, така и на много от по-новите модели.

В крайното класиране са 14 модела, първите 4 от които показват ,че имате достатъчно опции,за да изберете стабилна гума, с която ще сте в безопасност на пътя.Следващите 8 места по средата са с оценка „задоволително”, като тук все пак може да откриете добра сделка.Може би само някои слабости по отделни показатели,ги отдалечава от по-добро класиране. Последните 2 места вземат оценка „лошо” представяне, поради сериозни слабости по тестваните показатели. Firestone Winterhawk 3 заема 4-то място в крайното класиране.

 

   

 

Зимни гуми 195/65 R 15 T

За много от по-малките автомобили и тези от среден клас , гуми с размер 195/65 R 15 са добър избор . ADAC тестват 14 модела зимни гуми в този размер. При този тест четири от производителите получават добър общ резултат, който ги извежда на челните места.Като критерия ,който ги откроява определено е техния баланс на пътя.

По-слабото представяне и слабости по някои от показателите, отвежда следващите марки в средата на класирането, но тук също може да се намери добра оферта.

На крайните две места са две марки, които в сравнение с представянето на останалите ,показват сериозни слабости при представянето особено на мокра настилка. Bridgestone Blizzak - LM 001 заема второ място в крайното класиране.

 

                  


Споделяне
comments powered by Disqus
промоции